Str. 1 Decembrie, Nr.15, Deva, Jud. Hunedoara - Telefon: 0787.259.420, Agenție: 0354.738703, Secretariat: 0354.884511- E-mail: contact@teatruldeartadeva.ro
Informatii si rezervari bilete: Tel.: 0787259420, Email: agentieteatru@gmail.com

6321e216d9ebe bogat 1Ieri am privit, în sala mică a Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, spectacolul „Nu-i ușor să fii bogat”, adaptare după Gyorgy Spiro, în regia lui E. Pădureanu. O producție a Teatrului de Artă din Deva, România.

Cum ar fi dacă ai putea să câștigi premiul cel mare la loterie? Ei, uite că exact asta li se întâmplă protagoniștilor din „Nu-i ușor să fii bogat”. Spectacolul debutează cu entuziasmul unui câștig total neșteptat și total nemeritat. Și cum era și lesne de înțeles, lucrurile se precipită rapid!

 

Piesa este de-o autenticitate aparte, căci e foarte apropiată spectatorul ei, prin subiectul abordat, prin replicile firești ale actorilor, prin jocul scenic lipsit de patetism, dar mai degrabă natural, și motivațiile eroilor care oglindesc fiabil comportamentul nostru uman în situații similare. Nu am putut să nu observ că sala s-a tot identificat cu personajele din scenă și s-au tot recunoscut în diferite tipare de comportament, mai mult sau mai puțin.
Iar toată această apropiere virtuală îi face pe eroi mai vii, mai credibili și, cumva, mai hazlii.

S-a râs mult, pentru că aspectele amuzant se împletesc foarte armonios cu temele serioase. Dilema pare una simplă – ce e mai bine, să fii mereu sărac sau să devii bogat peste noapte? Iar eroii ne demonstrează cu atâta sinceritate, cu o doză de naivitate chiar, în dezinvoltura lor, că nu e totul chiar atât de simplu! Banii vin la pachet cu multe – multe probleme, nu doar cu avantaje, mai ales pentru cei nepregătiți. Iar dorințele noastre, chiar și cele mai aprige, pot să ne joace festa.

6321e2171b661 bogat 2 480x720

Cu o abordare pe alocuri cinematografică și fără patos în replici, ci mai degrabă vedem o interpretare cu maximum de naturalețe. Piesa curge armonios, pe neobservate, absorbind spectatorii și emoționându-i, secundă de secundă. Chiar merită vizionată, indiferent dacă îți dorești să râzi copios, sau să analizezi aspectele sociale și filozofice ale diferențelor de statut, viziuni și principii ale celor ce au diferite niveluri de venituri.

Distribuția:
Roxana OLȘANSCHI – Doamna Popescu
Eugen PĂDUREANU – Domnul Popescu.

Spectacolul a fost prezentat în cadrul proiectului „Unire prin cultură – Caragiale să ne judece!” Proiectul cultural este realizat în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău și Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chișinău.

Teatrul de Artă Deva mai aduce la Chișinău, pe scena de la Satiricus, în perioada 10 – 20 octombrie, 2022 spectacolele: O AFACERE DE FAMILIE după o idee de S. Bobrik și R. Clark; UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams; NU-I UȘOR SĂ FII BOGAT adaptare după Gyorgy Spiro; PĂCALĂ adaptare după Bogdan Radu Ghelu, și, bineînțeles, spectacolul caragialian O NOAPTE FURTUNOASĂ.

https://ea.md/cronica-de-teatru-nu-i-usor-sa-fii-bogat-deva/

LYSISTRATA, dragostea mea

TAD - Festivalul Unire Prin Cultura #Aftermovie

ARHIVELE MEMORIEI - 07 iunie 2022

Agentia de bilete

Trailer Vecina de alaturi

Zadarnicele chinuri ale dragostei Trailer

Trailer Deva Performing Arts - Ediția Inside Out #Deva2020

Zana trotuarelor

Oscar si Tanti Roz

Buna seara... iubire

O noapte furtunoasa

TAD Facebook

Vizitatori

450504
Azi
Ieri
Saptamana aceasta
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
Total
215
164
1549
445574
4930
10160
450504

2024-07-13 19:07