106451357 3330969553609315 660645785765278163 oActorii Teatrului de Artă din Deva vor juca vineri seara, în premieră, un prim spectacol gândit pentru a fi prezentat în aer liber, publicul având posibilitatea să-i vadă în parcul de la poalele Cetăţii Deva cu piesa "Clovnii în Cetate".

Spectacolul va fi prezentat în foişorul din centrul parcului, de la ora 20,00, iar accesul publicului este liber.
"Este un spectacol foarte actual şi sunt convins că publicul îi va îndrăgi pe tinerii actori care interpretează rolurile din această piesă. 'Clovnii în Cetate' este un spectacol special cu nouă personaje, cu clovni, după cum spune şi titlul. Este un spectacol care se poate juca pe toată durata verii, în sistem festivalier şi numai", a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu.
Spectacolul a fost scris şi regizat de Cosmin Creţu, despre care directorul teatrului din Deva a precizat că a lucrat timp de 10 ani cu Teatrul Masca şi are experienţa necesară unor spectacole de stradă. Ulterior, spectacolul va fi prezentat şi în alte zone ale oraşului, inclusiv în Cetatea Deva.
În ultimele trei luni, actorii Teatrului de Artă Deva au pregătit trei premiere, două dintre acestea fiind programate pentru această vară iar ultima, pentru deschiderea stagiunii de toamnă.
"Această pandemie ne dă ocazia să ne reinventăm. Până la urmă, teatrul este o artă vie, este un proces şi putem să-l facem în mai multe feluri. Acum avem ocazia să demonstrăm că se poate şi altfel şi că oamenii nu vor fi lipsiţi de aportul cultural pe care teatrul îl oferă", a afirmat directorul instituţiei de cultură din Deva. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

2020-11-27 04:55