Str. 1 Decembrie, Nr.15, Deva, Jud. Hunedoara - Telefon: 0787.259.420, Agenție: 0354.738703, Secretariat: 0354.884511- E-mail: contact@teatruldeartadeva.ro
Informatii si rezervari bilete: Tel.: 0787259420, Email: agentieteatru@gmail.com
afis1Scris de Raluca STROIA 27 ianuarie 2015 www.glasul-hd.ro  
Şase premiere, spectacole pentru copii, dar şi o serie de comedii sunt doar câteva dintre evenimentele care vor face parte din  programul teatral din prima jumătate a acestui an. Primul spectacol din stagiunea ianuarie – iulie 2015 este „Păcală”, în regia lui Mihai Panaitescu.
 
După câteva luni de repaus, Teatrul de Artă Deva îşi reia activitatea. Reprezentanţii TAD au prezentat, în cursul zilei de ieri, spectacolele propuse pentru această nouă stagiune, care debutează astăzi. În prima jumătate a acestui an, actorii teatrului devean susţin că vor aduce în faţa publicului o serie de evenimente interesante, care, cu siguranţă, vor atrage atenţia. „Repertoriul propus pentru această stagiune face posibilă relansarea teatrului nostru atât în ţară cât şi în străinătate şi poate deschide instituţiei uşa participărilor la festivaluri internaţionale. Am propus montări cu care sperăm să depăşim nivelul calitativ precedent, apelând la texte postmoderniste incitante sau montări cu un înalt grad estetic. Anul 2015 va fi cu predilecţie anul comediilor şi al participării la Festivalurile Internaţionale. De asemenea, de 8 Martie vom avea un spectacol inedit, destinat femeilor, iar acestea vor avea accesul liber la eveniment”, a precizat directorul TAD, Nelu Ardelean.
 
Primul spectacol din noua stagiune, „Păcală”
 
Noua stagiune teatrală debutează astăzi, de la ora 19:00, cu premiera spectacolului „Păcală” o adaptare după Bogdan Radu Chelu, regia artistică şi scenografia fiind semnate de Mihai Panaitescu. Comedia de moravuri „Păcală” este o satiră la adresa lumii satului românesc în care viciile sunt amplificate şi scoase în evidenţă. Păcală om umblat, cu „şcoala lumii” erou popular iubit de toată lumea, pune punct vicleniei, minciunii şi ipocriziei prin umorul şi isteţimea sa ascunsă sub o mască de naivitate şi simplitate. Alături de el evoluează personaje pitoreşti precum: coana Pachiţa, soacra popii, avară, vicleană, cu o moralitate îndoielnică; popa Titirez, om viclean şi apucător; Floarea, servitoarea în casă, fată curată şi vie ca argintul viu; Tănase, ţăranul fără pământ om voinic şi puternic, şi Codina nevasta lui, un pic înceată la minte. Preţul unui bilet pentru adulţi este 30 de lei, iar pentru copii, elevi şi pensionari biletul costă 15 lei.
 
Şase premiere şi participări la festivaluri internaţionale
 
Pasionaţii de teatru, dar şi cei mici vor avea posibilitatea să vizioneze în perioada ianuarie – iulie şase premiere, o serie de comedii dar şi mai multe spectacole pentru copii. De asemenea, în luna iunie actorii teatrului devean vor face o deplasare importantă la Festivalul Internaţional de Teatru Casablanca, din Maroc. Astfel, cea de-a doua premieră care va fi jucată pe scena teatrului este „Hotelul Amanţilor”, de Pierre Chesnot. Aceasta este o comedie artistică, modernă, iar acţiunea se petrece pe Coasta de Azur. Totodată, comedia „1, 2, 3 sau Preşedintele” de Molnar Ferenc şi spectacolul adresat în exclusivitate copiilor „Năzdrăvăniile lui Păcală”, după Bogdan Ghelu, şi în regia lui Mihai Panaitescu vor avea loc în premieră la Deva, la fel ca şi, „Ochi frumoşi, tablouri urâte”, de Mario Vargas Llosa. Acesta este un spectacol, cu care actorii teatrului au fost invitaţi la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Studio 2015, organizat de Teatrul „Al. Davilla”. Ultima premieră din această stagiune este „Camera Visurilor” de Costantin Cubleşan, în regia lui Zoltan Schapira. O comedie romantică, cu care actorii TAD vor participa la Festivalul Internaţional de Teatru Casablanca 2015, din Maroc. Preţul unui bilet la premierele teatrale va fi de 30 de lei pentru adulţi şi de 15 lei pentru elevi, pensionari sau studenţi. La un spectacol normal, biletul va costa 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei, cu reducere. În plus, cei care doresc să vizioneze toate premierele puse în scenă pe parcursul anului au posibilitatea să îşi facă un abonament, preţul acestuia fiind între 120 şi 150 de lei.

LYSISTRATA, dragostea mea

TAD - Festivalul Unire Prin Cultura #Aftermovie

ARHIVELE MEMORIEI - 07 iunie 2022

Agentia de bilete

Trailer Vecina de alaturi

Zadarnicele chinuri ale dragostei Trailer

Trailer Deva Performing Arts - Ediția Inside Out #Deva2020

Zana trotuarelor

Oscar si Tanti Roz

Buna seara... iubire

O noapte furtunoasa

TAD Facebook

Vizitatori

450545
Azi
Ieri
Saptamana aceasta
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
Total
256
164
1590
445574
4971
10160
450545

2024-07-13 19:30