Str. 1 Decembrie, Nr.15, Deva, Jud. Hunedoara - Telefon: 0787.259.420, Agenție: 0354.738703, Secretariat: 0354.884511- E-mail: contact@teatruldeartadeva.ro
Informatii si rezervari bilete: Tel.: 0787259420, Email: agentieteatru@gmail.com
afis1Scris de RALUCA CETEAN 27 ianuarie 2015 www.zhd.ro
Şase premiere promite Teatrul de Artă Deva iubitorilor de cultură, până la jumătatea anului. Prima pe listă este „Păcală”, care se joacă astăzi, de la ora 19!
Comedia „Păcală” deschide, astăzi, stagiunea Teatrului de Artă Deva. Un spectacol pentru tineri şi adulţi, în regia lui Mihai Panaitescu,la care iubitorii de cultură sunt aşteptaţi la ora 19.
Cea mai nouă producţie a teatrului devean este o satiră la adresa satului românesc, în care viciile sunt scoase în evidenţă şi amplificate. Păcală – erou popular şi om umblat la „şcoala lumii” – pune capăt vicleniei, minciunii şi ipocriziei prin umorul şi isteţimea care se ascund sub o mască a naivităţii şi simplităţii.
PREMIERĂ. Iubitorii de teatru sunt invitaţi astăzi, de la ora 19, la o întâlnire cu cel mai popular erou al snoavelor româneşti. Preţul unui bilet este 30 de lei (15 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) / FOTO: DANIEL DOBRUŢCHI

Lângă eroul central, apar personaje la fel de pitoreşti: coana Pachiţa – avară şi cu o moralitate îndoielnică, popa Titirez – om viclean şi apucător, servitoarea Floarea – fată curată şi iute ca argintul viu, Tănase – ţăranul fără pământ, om voinic şi puternic, şi nevasta lui, Codina, niţel cam înceată la minte.
Noua stagiune aduce alte cinci premiere pe scena Teatrului de Artă – majoritatea, comedii: „Hotelul amanţilor” afisdupă Pierre Chesnot; „Preşedintele” de Molnar Ferenc, programată de Ziua Europei, pe 9 mai; spectacolul pentru copii „Năzdrăvăniile lui Păcală” după Bogdan Ghelu; „Ochi frumoşi, tablouri urâte”, în care spaniolul Mario Vargas Llosa explică arta lui Piet Mondrian; şi „Camera visurilor” a lui Constantin Cubleşan, care va fi prezentată, în luna iunie, şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Casablanca, Maroc.
 
Cele şase producţii se alătură repertoriului curent, care conţine atât comedii spumoase, cât şi texte contemporane ce abordează teme care preocupă societatea în acest moment.
 
De 8 Martie, Teatrul de Artă pregăteşte devenilor o surpriză. Publicul feminin va avea intrare gratuită la spectacolul „Soţ de vânzare”, după Mihail Zadornov, care a avut premiera în 2013.
 
Din programul teatrului nu vor lipsi nici anul acesta spectacolele invitate – operă, operetă, balet sau teatru de marionete, expoziţiile de arte plastice şi evenimentele culturale devenite deja tradiţie în judeţ: Concertele de Ziua Europei şi de Anul Nou şi Festivalul „Opera Nights”.
 
În stagiunea trecută, Teatrul de Artă Deva a jucat 54 de spectacole, cu 5 premiere, iar numărul spectatorilor din ultimele trei luni a fost, în medie, de 3.000.


——————————————————–
 
Abonamente la teatru
 
Teatrul de Artă Deva intenţionează să pună în vânzare, începând din această stagiune, abonamente pentru producţiile proprii. Preţul biletelor de intrare la spectacole este între 10 şi 20 de lei, iar la premiere, între 15 şi 30 de lei. Persoanele cu probleme speciale vor avea acces gratuit la spectacole, cu rezervarea locului la Agenţia Teatrală, cu minimum 24 de ore înainte de începerea reprezentaţiei. De asemenea, cei care doresc să afle detalii interesante despre istoria teatrului devean ori despre arhitectura cădirii care îl găzduieşte, pot vizita Teatrul în grupuri organizate. Preţul unui bilet de intrare este 5 lei.

LYSISTRATA, dragostea mea

TAD - Festivalul Unire Prin Cultura #Aftermovie

ARHIVELE MEMORIEI - 07 iunie 2022

Agentia de bilete

Trailer Vecina de alaturi

Zadarnicele chinuri ale dragostei Trailer

Trailer Deva Performing Arts - Ediția Inside Out #Deva2020

Zana trotuarelor

Oscar si Tanti Roz

Buna seara... iubire

O noapte furtunoasa

TAD Facebook

Vizitatori

450505
Azi
Ieri
Saptamana aceasta
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
Total
216
164
1550
445574
4931
10160
450505

2024-07-13 19:08