Str. 1 Decembrie, Nr.15, Deva, Jud. Hunedoara - Telefon/Fax: 0354.884.511 - E-mail: contact@teatruldeartadeva.ro
Informatii si rezervari bilete: Tel.: 0787259420, Email: agentieteatru@gmail.com

carmenafis10 aprilie 2013 www.servuspress.ro
Spectacol „marca Vienna Opera Company şi Pygmalion Theatre Wien”
Eroina nuvelei scrisă de Prosper Merimee va fi interpretată de Catarina Lal Coresi, o soprană de renume internaţional,

născută în judeţul Hunedoara
Sfârşitul acestei săptămâni va oferi iubitorilor de teatru din judeţul Hunedoara un spectacol de excepţie ce va fi găzduit de Teatrul de Artă din Deva.
Soprana Catarina Lal Coresi este apreciată de fostul Papă, Benedict al XVI-lea
Reprezentaţia intitulată „Carmen” este un amestec de teatru şi muzicăşi va fi adusă în Deva de Vienna Opera Company şi Pygmalion Theatre Wien. Eroina care dă şi numele reprezentaţiei, inspirată de nuvela omonimă a lui Prosper Merimee, va fi interpretată de soprana de talie internaţională Catarina Coresi Lal, originară din judeţul Hunedoara, cunoscutăşi îndrăgită pentru interpretările inedite pe mari scene de operă ale lumii. Spectacolul se va desfăşura sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19:00, iar biletele pot fi procurate de la Agenţia Teatrală din Deva, la preţul de 40 de lei/bucata.

Despre suferinţa pe acorduri de Bizet şi Zarzuele
Apărută în 1847, nuvela scriitorului francez Prosper Mérimée, aduce în prim plan iubirea pătimaşă a locotenentului Don José pentru frumoasa ţigancă spaniolă Carmen, pe care a cunoscut-o într-o fabrică de tutun din Sevilla. Pentru aceasta, locotenentul renunţă la carieră, face contrabandă, este degradat, arestat, însă în final, o pierde pe Cermen, iubirea lui neputând lupta împotriva dorinţei de libertate a ţigăncii spaniole.
În versiunea Teatrului Pygmalion din Viena şi în interpretarea celebrei soprane Catarina Coresi Lal, Carmen sfârşeşte într-un cabaret de provincie unde îşi deapănă amintirile, îşi retrăieşte scenic fragmentele cele mai importante ale vieţii şi deplânge dragostea pierdută, singurul lucru curat din viaţa ei, lăsându-se purtată pe notele cunoscutelor arii din opera cu acelaşi nume de George Bizet şi ale „Zarzuelelor”, melodii autentice din folclorul spaniol.

De pe marile scene ale lumii, la „Opera Nights”
Soprana de renume internaţional Catarina Coresi Lal, născută în judeţul Hunedoara, e cunoscută şi îndrăgită pentru interpretările inedite pe mari scene ale lumii, cum ar fi cea de la Opera Naţională din Bratislava, din Bucureşti sau de laTeatro de la Ciudad Mexico. Aceasta este laureată a multor festivale internaţionale de operăşi dă viaţă în spectacolul vienez, cu sensibilitate şi pregnanţă, nuvelei a lui Mérimée, „Carmen”.
Printre cei care admiră vocea şi timbrul fermecător al Catarinei Coresi Lal se află şi fostul Papă Benedict al XVI-lea, pentru care, sub bageta dirijorului Rinaldo Muratori a interpretat arii din „Norma”, „La Traviata” şi „Macbeth”. Soprana a fost unul dintre artiştii care au cântat pe scena Festivalului „Opera Nights”, desfăşurat în anii trecuţi la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Agentia de bilete

Zana trotuarelor

Oscar si Tanti Roz

Burtiplici si Tontonici

Santaj (rezumat)

Buna seara... iubire

O noapte furtunoasa

TAD Facebook

Vizitatori

075697
Azi
Ieri
Saptamana aceasta
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
Total
268
220
688
73514
2885
6783
75697

2021-05-12 23:13