Str. 1 Decembrie, Nr.15, Deva, Jud. Hunedoara - Telefon/Fax: 0354.884.511 - E-mail: contact@teatruldeartadeva.ro
Informatii si rezervari bilete: Tel.: 0787259420, Email: agentieteatru@gmail.com
contract franceza pt facebookContrat.Son dernier vœu -spectacol în limba franceză -Premieră 14 noiembrie ora 19:00
La saison théâtrale 2019 à Deva continue à nous surprendre par de nombreux événements artistiques d'une très belle qualité. Parmi toutes les manifestations culturelles, la "Saison France -Roumanie" nous tient particulièrement à cœur. C'est un événement qui a pour vocation un échange interactif entre les deux pays et ce dans des registres différents. La saison impose aussi un espace d'expression pour la création contemporaine des deux pays, sans oublier tout l'héritage historique des liens culturels entre la France et la Roumanie. C'est une opportunité de constuire ensemble le dialogue fécond entre le patrimoine déjà existant et les axes de la culture contemporaine. C'est à cette occasion que Teatrul de Arta Deva vous propose la pièce "Contrat. Son dernier vœu" , qui sera jouée sur les scènes roumaines mais aussi françaises. 
 
"Le spectacle CONTRAT est une introspection de notre quotidien, un plongeon dans l'âme, une interrogation sur nos joies et nos aspirations. Le dialogue entre les deux personnages est agréable, comique et profond en même temps. Le spectacle questionne le rapport entre l'employée et l'employeur dans la sphère des services à domicile, notamment l'aide à la personne. Effectivement, un grand nombre de roumaines travaillent à l'étranger en tant qu'aide à domicile. Le spectacle est donc très actuel, il parle en même temps de la dignité et la valeur humaine". (Mihai Panaitescu , metteur en scène)
Distribution
Ioana Crăciunescu
Codrina Pricopoaia
Andreea Pascu
Mise en scène Mihai Panaitescu
 
Anul 2019 continuă cea mai ambițioasă stagiune din istoria teatrului devean ,atât la nivel calitativ cât și cantitativ. Acest an este animat de un eveniment deosebit și anume ,, Sezonul România -Franța '.' Sezonul are pentru cele două țări vocația de a actualiza imaginea și percepția celor două popoare unul față de celălalt și de a întări legăturile economice, științifice, culturale și de societate care unesc cele două țări. Sezonul va fi orientat spre viitor reprezentând un spațiu extins al exprimării și vizibilității pentru creatori contemporani ai generației emergente din cele două țări. De asemenea, Sezonul trebuie să folosească și să se joace cu stereotipurile existente, să fie provocator și curajos, ancorat în realitățile acestei perioade. În același timp, este imposibil să nu ținem seama de un trecut atât de bogat în relații culturale și istorice. De aceea, Sezonul este și ocazia de a construi un dialog între patrimoniu și contemporaneitate bazat pe o moștenire comună și pe un viitor ce urmează a fi construit împreună. 
În acest context, Teatrul de Artă Deva vă propune spectacolul în limba franceză „Contrat.Son dernier vceu „ producție ce va fi jucată atât pe scenele românești, cât și la festivalurile francofone . 
"Piesa CONTRACT este o adâncă introspecție în realitatea cotidiană, în sufletul uman, în năzuințele și bucuriile noastre. Dialogul dintre cele două femei este, credem, unul desăvârșit, digerabil, îndrăzneț și agreabil, care va satisface gusturile spectatorilor indiferent de vârstă .Piesa Contract este un semnal de alarmă pentru toate româncele care sunt în străinătate pentru a oferi servicii de îngrijire pentru bătrâni sau bolnavi,încercând să le inducem faptul că trebuie să îți păstreze demnitatea și valoarea umană„”` (Mihai Panaitescu , regizor)
 
Biletele s-au pus in vanzare la Agentia Teatrală
Preț bilet 30 lei/15 lei (pensionari,elevi studenți )

Agentia de bilete

Deva Performing Arts 2019

Zana trotuarelor

Weekend in pijamale

Ratoiul nazdravan

Burtiplici si Tontonici

Santaj (rezumat)

Sot de vanzare

Buna seara... iubire

Fram

O noapte furtunoasa

TAD Facebook

Vizitatori

075748
Azi
Ieri
Saptamana aceasta
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
Total
319
220
739
73514
2936
6783
75748

2021-05-12 23:58