Zâna Trotuarelor de Ioan Drăgoi, dramaturg hunedorean

Regia artistică : Mihai Panaitescu
Scenografia : Nicoleta Onofrei
Cu: Andreea Raica, Eugen Titu, Radu Pavel, Roxana Olsanschi şi Rusu Alexandru Sorin
UMOR ŞI RĂSTURNĂRI DE SITUAŢII, O POVESTE REALĂ
Eroina acestei comedii este o prostituată frumoasă şi incultă, care cunoaşte un scriitor. Acesta îi va dărui "într-o doară" o carte de-a sa, al cărui personaj masculin, Mihai, este proiecţia ideală a bărbatului ce înţelege în profunzime sufletul feminin. Eroina piesei consideră că l-a întâlnit în personaj pe bărbatul care o va salva, se îndrăgosteşte de el şi vine la autor şi îl roagă să-i facă cunoştinţă cu acesta, pe deplin convinsă că există în realitate. Neputând admite că Mihai e doar o "minciună" scriitoricească, ea pleacă deprimată şi revoltată.
 Va reveni însă după un timp, atunci când va înţelege că, din moment ce autorul a creat un personaj atât de "frumos", chiar el este asemeni personajului.
Scenariul piesei are la bază o poveste reală. Într-o seară de octombrie, autorul a       fost acostat, pe Calea Victoriei din Capitală, de o prostituată care insista să-şi ofere serviciile. Ca să scape de ea, Drăgoi i-a lăsat o carte. După trei săptămâni, tot seara, târziu, in acelaşi loc, a întâlnit-o din nou. De data asta, femeia îi cerea altceva: să-i facă cunoştinţă cu un personaj din carte, de care se îndrăgostise în timp ce o citise. Povestea este una de suflet şi totodată, o adevarată lecţie de viziune asupra iubirii. 
"Zâna Trotuarelor" este o piesă cu final deschis, în care autorul a construit două variante diferite, diametral opuse : una cu happy end, cealaltă brusc şi brutal tragică. 

Mihai Panaitescu regie,, Zana trotuarelor'' Mihai Panaitescu regie,, Zana trotuarelor''Mihai Panaitescu regie,,Zana trotuarelor'' fragment 

">

Zâna Trotuarelor (imagini)
 
{ppgallery}zana{/ppgallery}
 

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0747470118
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)