Macbeth - Festivalul Hunedoara Lirică
Pret bilet -30 lei
Durata spectacol – 2h 40` ( cu pauza )
Distributia :
Dirijor : JUAN CANTARELL ( Spania )
Regie : ADELAIDA JACHIMOVA (Bulgaria)
Macbeth – ANOOSHAH GOLESORKHI ( Metropolitan Opera –USA)
Lady Macbeth – CATARINA LAL ( Romania )
Banquo– MARIUS GOȘA ( Romania )
Macduff – COSMIN MARCOVICI (Romania )
Malcolm– IVAN PENCHEV (Bulgaria )
Dama - JOLANTA NIKOLAEVA ( Bulgaria )
Dottore – EDWIN KAVE ( Bulgaria )
Cumpara bilet online

Macbeth este o operă în 4 acte de Giuseppe Verdi, după un libret de Francesco Maria Piave şi Andrea Maffei (bazat pe drama Macbeth de William Shakespeare).
Acest spectacol este o producție a Operei de Stat din Ruse (Bulgaria) în colaborare cu o echipă internațională de soliști de talie mondială.
Tronul Scoției rămăsese liber prin fuga prinților. Moștenitorul cel mai apropiat al tronului devenise Macbeth. El fu încoronat rege, dar nici acum nu își găsi liniștea și mulțumirea. Și el și soția lui aveau în minte prezicerea că urmașii lui Banquo vor fi regi. Erau nemulțumiți că făptuiseră crima pentru ca urmașii altuia să domnească. Se hotărâră deci să îi ucidă pe Banquo și pe fiul său.
La curtea regelui Macbeth se pregăti un mare ospăț, la care fură poftiți toți nobilii de seamă. Printre ei, și Banquo cu fiul său, Fleance. Ucigașii postați pe drumul spre palat izbutiră să îl ucidă pe Banquo, dar Fleance reuși să scape. El avea să devină rege și de la el va urma un șir întreg de regi ai Scoției.Regele și soția lui nu puteau să-și mai găsească liniștea, din cauza faptului că Fleance scăpase. Dorind să afle ce îl mai așteaptă, Macbeth se duse să le vadă pe cele trei vrăjitoare în peștera în care trăiau.
Vrăjitoarele chemară duhurile, care îi spuseră lui Macbeth să se ferească de nobilul Macduff și că nimeni născut din femeie nu va avea puterea de a-i face rău. El nu va fi înfrânt până când pădurea din Birnam nu va porni împotriva lui, pe dealul Dunsinane. 
Intre timp Macbeth află că Macduff fugise în Anglia. Acolo se alăturase oștirii lui Malcolm, fiul regelui ucis, care voia să vină să își ia tronul înapoi. Regele, mânios, se duse la castelul lui Macduff și îi ucise pe soția și fiii lui Macduff, precum și pe toți ce înrudiți cu acesta.
În timpul acesta regina muri. Se spunea că își luase singură viața, din pricina remușcărilor și a urii celor din jur. Macbeth rămase singur, fără rude și prieteni. Se izolă în castelul său, bine întărit, în așteptarea oștirii lui Malcolm.
Într-o zi, sosi un sol care îi aduse o veste uimitoare. Pădurea din începuse să se urnească din loc. Într-
Începu o luptă crâncenă, în pădurea Birnam, dar deși Macbeth avu grijă mereu să se ferească de Macduff, în cele din urmă se găsiră față în față și începură o luptă pe viață și pe moarte. În timpul luptei, Macduff îi destăinui lui Macbeth, că el nu s-a născut din femeie ca toți oamenii, ci a fost scos din pântecele mamei sale înainte de vreme.
Macduff îl învinse până la urmă și îi tăie capul, pe care i-l dărui lui Malcolm, noul rege, urcat, după cum era drept, pe tronul tatălui său Duncan cel Blând.
 

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0747470118
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)