BUNA SEARA, IUBIRE
Comedie muzicala dupa Oscar Wilde
      Al noualea spectacol din repertoriu permanent al Teatrului de Arta Deva este o comedie de moravuri de un comic savuros si elegant, adaptare dupa celebrul Oscar Wilde, in care se canta si se danseaza de la inceput pana la sfarsit. Abordarea acestui gen de spectacol, adica ,,Musical theatre'' a fost o noutate si o provocare pentru echipa inimoasa si energica a Teatrului de Arta Deva, actorii jucand cu mult aplomb si daruire, rezultatul muncii lor si a regizorului Marius Oltean fiind un spectacol cald, frumos,elegant ce reuseste sa te destinda si sa-ti induca o stare de bine. 
      Doi prieteni, Jack Worthing și Algernon Moncrieff, intră în bucluc și își strică socotelile atunci când se îndrăgostesc ficare de câte o tânără apropiată celuilalt și când își arogă o identitate falsă.  Mai precis: Jack Worthing este un gentleman, un exemplu în societatea dintr-un sat și tutorele tinerei Cecily, nepoata defunctului său părinte adoptiv. Când Jack se află la Londra, din gentleman se transformă într-un playboy și odată cu firea i se schimbă și identitatea. Îl cheamă Onest.
      Această identitate fabricată poartă numele de „brumburyism” în accepțiunea prietenlui său Algie. Toată tărășenia cu numele iese la suprafață când Algie fură port-țigaretul așa zisului Ernest pe care scrie „pentru unchiul Jack, cu drag de la Cecily”. Intrigat, Algie îl interoghează pe Jack și află că Onest (numele după care îl cunoaște toată Londra) nu e numele lui adevărat, ci o născocire.
Pentru a putea duce o viață plină de desfrâu fără a-și păta reputația din Hertfordshire, Jack și-a creat un alibi, un frate geamăn, pe nume Onest Worthing. Algie recunoaște în această tactică, propriul său truc, căruia îi dă numele de Brumbury. Adică prietenul imaginar, de care Algie se folosește când trebuie să se sustragă de la diverse întâlniri sau evenimente. Când n-are chef să meargă undeva, bagă scuza cu prietenul Brumbury căruia i s-a întâmplat ceva teribil.
      Toată situația asta nu poate dura la nesfârșit și nu poate trece fără repercusiuni, mai ales când „Onest” se îndrăgostește de Gwendolen, verișoara lui Algernon. Aceasta îi răspunde cu acelelași sentimente, numai că motivul pentru care îl iubește așa mult e numele lui: Onest. Drept pentru care, Jack decide să-și schimbe numele pentru a se putea căsători cu tânăra, care nu l-ar lua nicicum dacă ar avea un nume atât de insipid ca Jack.
Intrigat și de misterioasa Cecily, nu numai de numele descoperit pe port-țigaret, Algernon, se dă drept fratele lui Jack, Onest, și merge acasă la el, la Hertfordshire, pentru a descoperi cine e Cecily. Când o cunoaște, se îndrăgostește de ea  și decide că vrea să se căsătorească cu ea. Și ea, la fel ca și Gwendolen, e amorezată de numele Onest, așa că și Algernon decide să își schimbe numele în Onest.
      Comicul de situație și de limbaj e absolut savuros când cele două tinere se întâlnesc și își povestesc una alteia despre Onestul ei. Un moment ce în realitate ar părea penibil și greu de suportat, e foarte comic în piesă: momentul în care toți își demască adevărata identitate și, mai mult de-atât, aflăm misterul nașterii lui Jack.

Roxana Olşanschi
Andrada Samoilă
Adriana Sâncraian
Isabela Haşa
Dan Mirea
Laurenţiu Tudor
Mihai Panaitescu
muzica: Marci Costa
coregrafia: D. Hanea
decor: Mihai Panaitescu
costume: Nicoleta Onofrei
regia artistica: Marius Oltean
Buna seara...iubire (trailer) 
   

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0747470118
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)