"Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră ,
Teatrul de Artă Deva vă pune la dispoziție posibilitatea de a face rezervări online
la spectacole noastre pe adresa de mail
agentieteatru@gmail .com
 

26 ianuarie 2015
www.servuspress.ro
Comedii, drame, spectacole pentru copii, dar și concerte de muzică clasică și nu numai, acestea sunt doar câteva dintre reprezentanțiile cu care Teatrul de Artă din Deva își așteaptă publicul în cadrul primei stagiuni din acest an.
Instituția de cultură din Deva își reia activitatea cu forțe noi și un program variat, propunând iubitorilor de teatru spectacole de mare ținută, așa cum și-a obișnuit deja publiculul. Din stagiunea care va începe astăzi nu vor lipsi spectacolele proprii, dar nici colaborările cu alte teatre și actori din țară, totul pentru ca pe scena de la Deva să se joace cele mai bune reprezentații.
Șase premiere dintr-un foc
 Conducerea și actorii Teatrului de Artă Deva au pus la cale pentru prima stagiune din acest an numai puțin de șase premiere, mai multe decât în tot anul trecut. Anul 2015 va fi cu predilecție anul comediilor la insituția de cultură. Astfel, astăzi, începând cu ora 19:00, spectatorii vor avea ocazia să urmărească premiera piesei „Păcală”. Piesa este, în fapt, o comedie de moravuri, o satiră la adresa lumii satului românesc în care viciile sunt amplificate și scoase în evidență. Cu toate că acest spectacol este destinat tuturor categoriilor de vârstă, în luna aprilie va avea loc premiera unui spectacol pentru copii care îl va avea protagonist tot pe păcală. O altă comedie, de această dată modernă, la care sunt invitați spectatorii este „Hotelul Amanților” de Pierre Chesnot în regia artistică a profesorului universitar Marius Olteanu. „Piesa „1, 2, 3” sau „Președintele” este o piesă de teatru cu mai multe personaje. Vorbim de un teatru mai special a cărei premieră sperăm să o avem de „Ziua Europei”, adică pe 9 mai, pentru că spectacolul are o componentă multiculturală puternică”, susținere directorul artistic al Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu.
Două piese la festivaluri internaționale
În cei cinci ani de activitate, Teatrul din Deva a participat la mai multe festivaluri internaționale de profil. Astfel că, și acest an continuă tradiția. Spectaolul „Ochi frumoși, tablouri urâte”, care va avea premiera în acest an, a fost invitat la Festivalul Internațional al Teatrelor de Studio 2015. Iar comedia romantică „Camera visurilor” de Constantin Cubleșan va participa la Festivalul Internațional de Teatru Casablanca 2015 în Maroc, și această piesă va fi în premieră jucată pe scena Teatrului de Artă în vara acestui an.
Conducerea Teatrului s-a gândit să marcheze într-un mod deosebit „Ziua Femeii”. Astfel că, pe 8 Martie  femeile vor avea intrarea gratuită la piesa de teatru „Soț de Vânzare”. La sfârșitul spectacolului participanții împreună cu actorii vor avea ocazia să ciocnească un pahar de șampanie.
O noutate a acestui an este faptul că iubitorii teatrului vor avea ocazia să își achiziționeze abonamente pe un întreg an. „Prețul unui abonament doar pentru premiere este de 120 de lei iar unul pentru toare producțiile teatrului dintr-un an este de 150 de lei”, a mai spus Mihai Panaitescu.
Hunedorenii iubesc teatrul
Potrivit directorului Teatrului de Artă Deva, Nelu Ardelean, anul 2014 a fost unul bun pentru instituția de cultură pe care o conduce. „Anul trecut am avut la Teatrul din Deva aproape 90 de acțiuni culturale dintre care 54 de spectacole ale noastre. În ultimele trei luni am avut o medie de spectatori de 2.500 – 3.000. Asta înseamnă că eforturile noastre de a „reînvia” tradiția mersului la teatru nu au fost în zadar. În acest an, pentru că am pregătit un program mai divers și cu mai multe spectacole sperăm să ne bucurăm de o mai mare popularitate în rândul hunedorenilor”, a precizat Ardelean.
 

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0787259420
Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)