21 martie 2013, www.servuspress.ro
Spectacol vienez extraordinar
Eroina nuvelei lui Prosper Merimee e o ţigancă spaniolă care îşi plânge dragostea pierdută pe acordurile unor arii de operă şi al „Zarzuelelor”
Locuitorii iubitori de muzică şi teatru vor avea ocazia să vadă, în reşedinţa judeţului, o reprezentaţie „de zile mari”, adusă în Deva de Vienna Opera Company şi Pygmalion Theatre Wien.
 La jumătatea lunii aprilie, soprana de renume internaţional Catarina Coresi Lal, originară din judeţul Hunedoara, cunoscută şi îndrăgită pentru interpretările inedite pe mari scene de operă ale lumii, 
o va întruchipa pe „Carmen”, eroina unei nuvele scrisă de Prosper Merimee, într-un spectacol vienez inedit ce va avea loc pe scena Teatrului de Artă din Deva. 
Reprezentaţia se va desfăşura în 13 aprilie, de la ora 19:00, iar biletele au fost deja puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Deva, la preţul de 40 de lei/bucata.
Apreciată de fostul papă Benedict al XVI-lea
Apărută în 1847, nuvela scriitorului francez Prosper Mérimée, aduce în prim plan iubirea pătimaşă a locotenentului Don José pentru frumoasa ţigancă spaniolă Carmen, pe care a cunoscut-o într-o fabrică de tutun din Sevilla. Pentru aceasta, locotenentul renunţă la carieră, face contrabandă, este degradat, arestat, însă în final, o pierde pe Cermen, iubirea lui neputând lupta împotriva dorinţei de libertate a ţigăncii spaniole.
 În versiunea Teatrului Pygmalion din Viena şi în interpretarea celebrei soprane Catarina Coresi Lal, Carmen sfârşeşte într-un cabaret de provincie unde îşi deapănă amintirile, îşi retrăieşte scenic fragmentele cele mai importante ale vieţii şi deplânge dragostea pierdută, singurul lucru curat din viaţa ei, lăsându-se purtată pe notele cunoscutelor arii din opera cu acelaşi nume de George Bizet şi ale „Zarzuelelor”, melodii autentice din folclorul spaniol.
Soprana de renume internaţional Catarina Coresi Lal, născută în judeţul Hunedoara, cunoscută şi îndrăgită pentru interpretările inedite pe mari scene ale lumii, cum ar fi cea de la Opera Naţională din Bratislava, din Bucureşti sau de laTeatro de la Ciudad Mexico. Aceasta este laureată a multor festivale internaţionale de operă şi dă viaţă în spectacolul vienez, cu sensibilitate şi pregnanţă, nuvelei a lui Mérimée, „Carmen”.
Printre cei care admiră vocea şi timbrul fermecător al Catarinei Coresi Lal se aflăşi fostul Papă Benedict aş XVI-lea, pentru care, sub bageta dirijorului Rinaldo Muratori a interpretat arii din „Norma”, „La Traviata” şi „Macbeth”.
 

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0747470118
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)