"Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră ,
Teatrul de Artă Deva vă pune la dispoziție posibilitatea de a face rezervări online
la spectacole noastre pe adresa de mail
agentieteatru@gmail .com
 

”Uneori, poveştile se spun prea bine şi fără cuvinte. Cu gesturi, cu tablouri însufleţite, muzică mexicană, o coregrafie încărcată de senzualitate şi o Frida Kahlo uluitor de asemănătoare cu cea adevărată. Acestea sunt ingredientele spectacolului de teatru-dans Frida. Impresii, regizat de Mc Ranin, cu coregrafia lui Hugo Wolff, la o sută de ani de la naşterea pictoriţei mexicane Frida Kahlo.(…) Întreaga poveste a Fridei Kahlo este redată prin dans, fără nici o replică vorbită. Mara Opriş este interpreta pictoriţei mexicane şi steaua incontestabilă a poveştii mute despre durere, dragoste, valoare şi putere.
 Asemănarea artistei cu Frida este uluitoare, şi nu numai graţie machiajului extrem de reuşit.” 
Veronica D. Niculescu
 
„Mc Ranin şi-a asumat un risc considerabil punând în scenă viaţa Fridei Kahlo. Filmul cu Selma Hayek în rolul principal a fost foarte reuşit, iar partea sa muzical-coregrafică era consistentă şi de calitate. Problema regizorului era să nu repete soluţiile de acolo, fără însă a forţa nota, evitând cu tot dinadinsul orice apropiere între spectacol şi film. Mc Ranin a riscat şi a câştigat. Spectacolul său este inteligent, antrenant şi original” 
Adrian Mihalache
 
În Frida…, cuvintele dispar, se dematerializează, se congestionează în mişcări bruşte sau firave, pentru a se supune unei relaţii controversate şi insolite (Frida – Diego), ce revine în actualitate cu o neputinţă satrapă. Este un spectacol care trăieşte şi simte prin muţenie, prin durere, pentru a se întoarce la origine, valoare, idee. Frida îşi trăieşte cu îndârjire şi furie condiţia de creator, transfigurându-se într-un exemplu pentr prezent – artistul zilelor noastre. Este o lecţie pentru puterea de a lupta pentru vise, pentru propriile idealuri, în ciuda tuturor piedicilor aparent insurmontabile. Într-o lume în care valorile sunt relative şi omul se află în pericolul de a-şi pierde propria identitate, povestea Fridei este un raspuns posibil..” 
Revista „Eva”
 
„Înlocuind cuvântul prin imagine şi mişcare, Frida. Impresii vrea să reconstruiască scenic biografia fascinantă a Fridei Kahlo (1907-1954), pictoriţa mexicană a cărei căsătorie cu faimosul Diego Rivera a însemnat pentru cei doi o continuă înfruntare pe plan nu numai artistic, ci şi uman. (...)” 
Alice Georgescu

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0787259420
Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)