"Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră ,
Teatrul de Artă Deva vă pune la dispoziție posibilitatea de a face rezervări online
la spectacole noastre pe adresa de mail
agentieteatru@gmail .com
 

18 aprilie 2012, www.ioanastef.com
autor: Ioana Stef
Au trecut ceva zile de când am fost în vizită la Deva, în proaspăt-renovatul teatru din oraş, pentru a vedea noua premieră a stagiunii: “Moartea accidentală a unui anarhist” (de Dario Fo, în regia artistică a lui Kemal Başar), la invitaţia unui amic. Ei bine, pentru mine întreaga excursie a fost o premieră: prima oară în Deva, prima oară în teatrul lor, primul contact cu o echipă tânără şi dornică să demonstreze ceva. Aşadar, a treia premieră a stagiunii urma să înceapă cu totul deosebit, doar că ploaia le-a cam deranjat planurile. 
Dar fiţi pe pace, s-a improvizat rapid o soluţie care mie mi-a convenit ceva mai mult: spectacolul trebuia să înceapă din stradă, cu poliţia mişunând peste tot şi cadavre în saci de plastic, însă foaierul s-a dovedit la fel de folositor acestui mic scenariu. Spectacolul e un musical rock (aprobând ceea ce afirmasem cânva, că a venit moda în România, după Oradea şi Timişoara), cu o trupă rock în spate (artişti foarte mişto, apropo – trupa Quas). Textul – destul de necunoscut mie, dar unul foarte generos pentru protagonist – Sebastian Marina, care mi-a lăsat o impresie foarte bună (yup, Seba can siiiing!  ). Subiectul e unul inspirat dintr-un caz real: moartea “accidentală”  a unui activist politic, ce-a survenit în condiţii neclare în comisariatul Poliţiei (raportul oficial spunea că activistul căzuse de la fereastră). Ancheta survenită, poliţiştii care-aruncă cu vina peste tot, în cel mai pur stil miliţienesc, “maniacul” care se joacă cu mintea lor, ziarista care investighează, la rândul său – toate acestea se derulează pe-o muzică rock care se potriveşte la marele fix cu atmosfera anilor ’70, cu lupta pentru libera exprimare, libertate şi atitudinea protestatară. Din distribuţie fac parte: Sebastian Marina, Doru Presecan, Cătălin Mareş, Adrian Anghel, Laura Voicu, Răzvan Vicoveanu, Lavinia Pop Coman, Lăcrămioara Bradoschi şi Garcia Mario Valdelvira.
Totul a mers bine: orchestra ceas, idem pentru cântări şi solişti, la fel şi coregrafia care-a fost foarte mişto (semnată de Hugo Wolff), scenografia lui MC Ranin – cum ziceam, CEAS! Dacă sunteţi prin Deva când se mai joacă, faceţi bine şi mergeţi să vedeţi spectacolul!  
 

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0787259420
Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)