"Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră ,
Teatrul de Artă Deva vă pune la dispoziție posibilitatea de a face rezervări online
la spectacole noastre pe adresa de mail
agentieteatru@gmail .com
 

Hänsel și Gretel, cel mai frumos dintre basmele muzicale,
 
Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă invita joi, 19 martie, ora 17.00, la Teatrul de Artă din Deva, la cel mai iubit dintre basmele muzicale: ”Hänsel și Gretel”. Spectacolul cu caracter interactiv și educativ le va face o bucurie atât celor mici, precum și celor mari, deschizând porțile strălucitorului basm clasic al fraților Grimm, care a fascinat generații întregi. 
Povestea muzicală interpretată în limba română îi va purta pe spectatori pe un tărâm imaginar, printre luminișurile codrului enigmatic, unde Zâna cea Bună îndeplinește orice dorință, iar tărâmul colorat al turtei dulci e aievea. Basmul liric spunea povestea zglobiului Hänsel și a surorii sale Gretel, care trăiesc aventura copilăriei, rătăcindu-se în pădurea vrăjitoarei rele, înving răul și se bucură în final de apetisanta căsuță de turtă dulce. Povestea plină de peripeții e pusă pe notele melodioase ale compozitorului Engelbert Humperdinck, spectacolul fiind unul interactiv și antrenant, păstrând vie curiozitatea micilor spectatori pe tot parcursul operei. 
Distribuția veselă îi aduce pe scena clujeană pe Alexandra Hordoan, Eliza Zaharia, Ioana Badiu, Călin Nițulescu, Liza Kadelnik, Ioana Dan, acompaniați la pian de Adela Bihari. Diana Todea semnează regia artistică.
 
Vă așteptăm într-o incursiune magică, unde binele învinge mereu răul, iar dulciurile nesfărșite sunt cea mai frumoasă răsplată a curajului cutezător de copil! 
Povestea originală a fraţilor Grimm ne poartă într-un codru nesfârşit unde-şi avea modesta căsuţă un tăietor de lemne nevoiaş, alături de nevastă şi cei doi copii: Hänsel şi Gretel. O foamete cumplită abătută asupra ţinutului îl nelinişteşte pe tăietorul de lemne, care pleacă alături de soția sa în târg, pentru a mai câștiga câțiva bănuți din vânzarea de mături. Rămași singuri acasă, Hänsel și Gretel încearcă să-și abată foamea tot mai puternică, astfel că ajung să plece în pădure în căutare de fragi. Aşa începe aventura frăţiorilor, care se pierd în codru și ajung, după zile şi nopţi de mers anevois, la delicioasa căsuţă de turtă dulce împodobită cu prăjiturele şi cozonac a bătrânei vrăjitoare, care de-abia aşteapta să-i ademenească şi să-i mănânce. Hänsel şi Gretel reuşesc, însă, să o păcălească iar baba cade în propria capcană. Fraţii se întorc acasă fericiţi şi plini de daruri din casa îmbelşugată şi dulce, regăsindu-și părinții iubitori și îngrijorați, care au așteptat cu nerăbdarea revenirea lor. 
Opera ”Hänsel și Gretel” a avut premiera absolută în anul 1893, la Teatrul Curții din Weimar, sub bagheta lui Richard Strauss, având un succes copleșitor. Dirijorul, adminirator al compozitorului Engelbert Humperdinck, a făcut o apreciere memorabilă la adresa operei, pe care a considerat-o o ”capodoperă de cea mai înaltă calitate... cu totul originală, nouă și autentic germană”.
Biletele se găsesc la Agenția Teatrului de Artă DEVA, preț bilet: 10 lei

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0787259420
Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)