"Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră ,
Teatrul de Artă Deva vă pune la dispoziție posibilitatea de a face rezervări online
la spectacole noastre pe adresa de mail
agentieteatru@gmail .com
 

Actorii Teatrului Naţional, Compania Art Stigma şi Teatrul de Artă Deva au deosebita plăcere de a vă invita la spectacolul AVARUL de Moliere, în regia lui Daniel Niţoi, un spectacol care s-a bucurat şi se bucură întotdeauna de un mare succes.

AVARUL de Moliere

Regia : Daniel Niţoi
Scenografia : Simona Marcu
Coregrafia : Izabela Bostan-Kevorkian, Mădălina Mechenici
Ilustraţia muzicală : George Marcu
Distribuţia : Eugen Cristea,Tudorel Filimon, Cristina Deleanu, Maria Teslaru, Jean Lemne, Vasile Filipescu / Mihai Ripan, Oana-Gabriela Draghici / Eliza Georgescu,Tomi Cristin/ Florin Kevorkian, Anne-Marie Zaharia / Raluca Badoiu, Daniel Niţoi
 

O pagină de viaţă în note tragi-comice.
Spectacolul, în viziunea regizorală a tânărului regizor Daniel Niţoi, încântă publicul prin respectul pentru textul clasic şi nuanţe. Crinolinele înfoiate ale doamnelor, coafurile,perucile şi costumele de epocă nu pot păcăli publicul : subiectul piesei lui Moliere pare să fie desprins din zilele noastre.
Chiar dacă „inovaţiile” vestimentare şi neologismele lipsesc, publicul nu se plictiseşte, cei mai tineri fiind, probabil, uimiţi de actualitatea piesei : căsătorii din interes între parteneri cu diferenţe de vârstă bătătoare la ochi sau scene ridicole, în care păcatul iubirii de arginţi este exacerbat până la ridicol.
"Este un spectacol care nu se mai joacă cu o amărâtă de cortină, se joacă cu costume, se joacă cu peruci." - Eugen Cristea
"Pentru toţi cei care vor să vadă teatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, aşa cum a început el cândva. Nu sunt exhibiţii, nu sunt divagări de sensuri. E o piesă curată, fără schimbări şi inovaţii. Acesta ar fi meritul lui Daniel Niţoi. E o plăcere să îl joci, e un text cu foarte multe intenţii moralizatoare, care folosesc şi zilelor noastre mai puţin delicate şi mai interesate de conflicte minore”  - Cristina Deleanu.

Teatrul de Artă Deva, 26 martie, orele 19.00

 

Avarul (imagini)

 

{ppgallery}avarul{/ppgallery}

Deva Performing Arts 2019

Agenţia de bilete

Agentia de bilete:

 

 Adresa: Str. 1 Decembrie nr.15
Informatii si rezervari bilete:
Tel.: 0787259420
Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rezervarile neachitate cu minim 24 ore inaintea spectacolului se anuleaza.
 

Fram

Sot de vanzare

Santaj (rezumat)